Text Size

Comunicat post-eveniment: lansarea volumelor câștigătoare ale concursului de Debut Literar UniCredit

PDFPrintE-mail

  

Cărţile premiate la Concursul de Debut Literar UniCredit 2013, iniţiat de Asociaţia Catalist în parteneriat cu UniCredit Ţiriac Bank, au fost lansate vineri, 22 noiembrie, de Editura Humanitas. Evenimentul a avut loc în cadrul Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, la standul Humanitas din Pavilionul Central Romexpo.

Lansat în 2008, din inițiativa Asociației Catalist și UniCredit Țiriac Bank, Concursul de debut literar UniCredit s-a aflat anul acesta la ce-a de-a VI-a ediție consecutivă. În ciuda dimensiunilor sale reduse, concursul și-a păstrat și în acest an caracterul internațional, atrăgând în jur de 140 de manuscrise

Debutanţii acestei ediţii sunt: Cornel Bălan, premiat la secţiunea ROMAN, cu volumul „Escroc SRL” şi Ronița DRAGOMIR, la secţiunea POEZIE, cu volumul „37 de lamentări și-o pildă”. 

Read more: Comunicat post-eveniment: lansarea volumelor câștigătoare ale concursului de Debut Literar UniCredit

 

Cei mai buni scriitori debutanți lansați în cadrul Târgului Gaudeamus, ediția XX

PDFPrintE-mail

Cărţile premiate la Concursul de Debut Literar UniCredit 2013, iniţiat de Asociaţia Catalist în parteneriat cu UniCredit Ţiriac Bank, vor fi lansate vineri, 22 noiembrie, la Editura Humanitas.
 
Evenimentul va avea loc în cadrul Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, la standul Humanitas din Pavilionul Central Romexpo.
 
Câștigătorii acestei ediţii sunt: Ronița DRAGOMIR, premiată la secţiunea POEZIE, cu volumul „37 de lamentări și-o pildă” și Cornel BĂLAN, la secţiunea ROMAN, cu volumul „Escroc SRL”.  
 
 
 
“O caracteristică a implicării în activităţi pentru dezvoltarea comunităţii a UniCredit Ţiriac Bank este continuitatea. Concursul de Debut Literar UniCredit este unul dintre proiectele care dovedeşte cu prisosinţă acest lucru. Suntem, deja de şase ani, parteneri în organizarea acestui concurs, unul dintre cele mai longevive din România, şi ne bucurăm deopotrivă cu autorii când răsfoim cărţile proaspăt ieşite din tipar.”, spune Anca Nuţă, Head of Identity & Communication UniCredit Ţiriac Bank.
 
“Valoarea literară se măsoară în timp. Din acest motiv continuăm și în acest an să sprijinim scriitorii debutanți, recompensându-le îndemânarea prin promovarea și recunoașterea lor literară”, a declarat Cristina GUSETH, directorul Asociației Catalist.
 
La eveniment vor participa Marius Chivu și Liviu Papadima, membri ai juriului. 

 

Vă prezentăm câștigătorii celei de-a șasea ediție a Concursului de Debut Literar UniCredit

PDFPrintE-mail

Secțiunea POEZIE - Ronița DRAGOMIR, cu volumul 37 de Lamentări și o Pildă
 
Ronița Dragomir este din Craiova și are 28 de ani. Mărturisește că pasiunea pentru scris a deprins-o odată cu descoperirea "compunerii". 

Absolventă a Colegiului Național "Elena Cuza" cu profil bilingv francez, Ronița și-a obținut licența la Facultatea de Litere din Timișoara, la secția Engleză –Spaniolă. În 2012 își obține titlul de master în “Literatura și Critica Literară în limba Engleză” la Universitatea din Utrecht, Olanda, cu lucrarea de disertație "LSD: Life as Socialist Dream" în care abordează conceptul de nostalgie post-communistă și aplicabilitatea lui pe două opere ale lui Dan Lungu ("Sunt o babă comunistă" și "Paradisul Găinilor"). 
În vara lui 2012 Ronița Dragomir a pus bazele unui proiect fotografic intitulat "Carte de Bucăți" în care prezintă legătura dintre 12 fotografii și textele lor. Au urmat trei expoziții în București, Timișoara și Craiova iar din 2013, cinci din cele 12 fotografii sunt expuse la Ketelhuis, în Eindhoven, Olanda. Ronița speră ca inițiativa ei să se finalizeze într-o carte împărțită în imagini-text. 

Read more: Vă prezentăm câștigătorii celei de-a șasea ediție a Concursului de Debut Literar UniCredit

   

Concursul de Debut Literar UniCredit, ediția a VI-a și-a anunțat câștigătorii

PDFPrintE-mail

Bucureşti, 27 iunie 2013

Câştigătorii celei de-a șasea ediţii a Concursului de Debut Literar UniCredit

Concursul de Debut Literar UniCredit a anunțat câştigătorii celei de-a VI-a ediţii pentru categoriile de concurs poezie şi roman, în cadrul Festivităţii de Premiere ce a avut loc aseară, la Librăria Humanitas Kretzulescu.

Ediţia din anul acesta a atras 140 de manuscrise, multe dintre ele aparținând unor debutanți români din Germania, Spania, Portugalia, Italia, Canada, Marea Britanie, Bulgaria și Republica Moldova. 

Festivitatea de premiere a fost moderată de profesorul universitar Liviu Papadima şi a avut intervenţii din partea Cristinei Guseth, director Asociaţia Catalist, Cătălinei Miciu, Internal&Online Communication Associate, UniCredit Ţiriac Bank, Marius Chivu, critic, redactor-editor Dilemateca şi Dilema Veche şi Marin Mălaicu-Hondrari, poet, prozator, traducător, organizatorul festivalului anual Poezia e la Bistrița
   

2% Pentru Cultura

Prietenii bibliofagia.ro

 

 

 

 

Login

Parteneri Media ai Concursului de Debut Literar UniCredit

 

 

 

 

 

 

 

   

Suntem si pe Facebook

 Debut Literar UniCredit

    

      Share